Zakelijk

Dit zijn de nieuwe wetten en regels voor ondernemers vanaf 2025

Zakelijk
16-12-2024

Met welke veranderingen moet u als ondernemer volgend jaar rekening houden? Hieronder leest u wat er tot nu toe bekend is. Niet alles is nog goedgekeurd. Wetgeving kan dus nog aangepast worden.

Inbrekers en vuurwerk niet welkom in de kerstvakantie

Zakelijk
13-12-2024

Gaat uw bedrijf dicht in de kerstvakantie? Dan is er minder toezicht op wat er in en rondom het pand gebeurt. Lege bedrijven zijn aantrekkelijk voor inbrekers en op verlaten bedrijfsterreinen hebben mensen de ruimte om te stunten met vuurwerk. Neem daarom maatregelen om inbraak en brand te voorkomen.

Op zoek naar nieuw personeel in 2025?

Zakelijk
12-12-2024

Sinds enige jaren ervaren ondernemers een tekort aan arbeidskrachten als voornaamste belemmering in de bedrijfsvoering. Aan het begin van het vierde kwartaal van 2024 was dat zelfs het geval bij ruim 38 procent van de bedrijven. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verwachten ondernemers in 2025 dan ook meer personeel aan te nemen. Hoe pakt u uw personeelstekort aan?

Verzuimbeleid voor 60-plussers harder nodig

Zakelijk
12-12-2024

De 60-plusregeling die sinds een jaar of twee van kracht is, maakt het gemakkelijker om oudere werknemers in de WGA te laten instromen. Maar de regeling stopt per 1 januari 2025. Heeft u veel oudere werknemers in dienst? Richt uw verzuimbeleid dan beter in op deze groep.

Kleine ondernemersregeling wordt versoepeld

Zakelijk
21-11-2024

Ondernemers met een jaaromzet van minder dan €20.000 kunnen een btw-vrijstelling krijgen dankzij de Kleine Ondernemers Regeling (KOR). De voorwaarden van deze regeling worden per 1 januari 2025 versoepeld, waardoor meer kleine ondernemers kunnen deelnemen. Wat verandert er? En is de KOR iets voor u?

Levenstestament voor zakelijk en privé

Zakelijk
20-11-2024

Als ondernemer bent u gewend zelf belangrijke beslissingen te nemen. Maar er zijn omstandigheden denkbaar waarin u daar niet toe in staat bent. Bijvoorbeeld door  hersenletsel na een beroerte of een coma na een ongeval. Wie neemt dan de beslissingen over uw bedrijf? En privé? Uw partner/kinderen mogen niet zomaar keuzes voor u maken.

Geen gevaarlijk werk, dus geen AOV nodig?

Zakelijk
18-11-2024

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt u ervoor dat uw inkomen op peil blijft als u vanwege arbeidsongeschiktheid niet zelf uw geld kunt verdienen. Maar is zo’n verzekering ook nodig als uw werk niet gevaarlijk is en geen risico vormt voor uw gezondheid? Ja! Want de oorzaak van arbeidsongeschiktheid kan ook buiten uw werk liggen.

Zorg voor een veilig gebruik van apparatuur met accu’s

Zakelijk
14-11-2024

Nederland elektrificeert in een snel tempo. Daarbij is een centrale rol weggelegd voor accu’s en batterijen. Maar als bij de installatie of het gebruik daarvan iets mis gaat, kan er brand ontstaan. Een brand die bovendien niet gemakkelijk te blussen is. Hoe gebruikt u uw apparaten veilig?

Verzuim-ontzorgverzekering populair bij mkb

Zakelijk
24-10-2024

In 2020 werd de MKB Verzuim-ontzorgverzekering (VOV) geïntroduceerd. De polis was speciaal ontwikkeld voor kleine werkgevers. Vier jaar later blijkt de VOV een succes. Wat houdt de verzekering precies in en waarom kiezen zoveel mkb’ers ervoor?

Elk bedrijf kan te maken krijgen met milieuschade

Zakelijk
21-10-2024

Schadelijke stoffen kunnen door een ongeval, een fout of brand in het milieu terechtkomen en schade toebrengen aan bodem, water en natuur. Als uw bedrijf milieuschade veroorzaakt bent u verantwoordelijk voor opruimingskosten of saneringskosten. Daarnaast kunt u aansprakelijk gesteld worden voor schade aan zaken.

Jaarruimte benutten, hoe werkt dat?

Zakelijk
17-10-2024

Als ondernemer kunt u belastingvriendelijk pensioen opbouwen door gebruik te maken van uw jaarruimte. Een bepaald bedrag aan inleg in uw pensioenpot is dan fiscaal aftrekbaar. Hoe zit dat ook alweer en hoe maakt u precies gebruik van deze regeling?

Ondernemers moeten meer doen voor cyberveiligheid

Zakelijk
16-10-2024

Mkb-bedrijven lopen nog te vaak achter in hun cybersecurity. Maar als zij diensten of producten leveren aan grotere bedrijven, kunnen die hen straks verplichten om daar meer werk van te maken. Dat heeft te maken met nieuwe Europese richtlijnen. Wanneer krijgt u daarmee te maken? En met welke cyberrisico’s moet u tegenwoordig rekening houden?

Pagina's

Stel ons gerust uw vraag